Over mij

Mijn naam is Kristel van Elderen-Beerda. Ik woon in Amstelveen samen met mijn echtgenoot en dochter van 9 jaar. Beide de liefdes van mijn leven.

Als kind zijnde was ik erg creatief en handig. Als kleuter zat ik vaak nieuwsgierig naast mijn moeder die handwerkte en zo leerde ik breien, haken, borduren, naaien en zelfs kantklossen. Sinds mijn 7e maakte ik af en toe mijn eigen kleding, van blouses tot broeken en blazers. Ik eindigde met 10-en op mijn rapport voor tekenen op de middelbare school. Toen ik ging studeren ging daar al mijn tijd in zitten en het creatieve verdween naar de achtergrond. Mijn prioriteit lag bij mijn studie en daarna mijn werk als arts. Tot die ommekeer… (zie hieronder).

Op een dag, eind januari 2019, maakte mijn zus een opmerking, ik weet niet eens meer wat ze precies zei, maar binnen een week had ik me ingeschreven bij de Vakschool te Schoonhoven om het goudsmid ambacht te leren. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Eindelijk kan ik mijn handen en creativiteit weer de vrije loop laten gaan!

Sinds januari 2020 is GoudlokjeDesign een feit!

Ondertussen heb ik verschillende collecties gemaakt waarvan een overzicht op de homepage te vinden is. Alles blijft in ontwikkeling, er komen nieuwe sieraden bij, er vallen sieraden af, en tussen de opdrachten door wordt er aan een de bestaande collecties gewerkt.

Foto gemaakt door: Minke Beerda van http://www.photostudiobeautifulpeople.com/

Januari 2020

Januari 2020, 10 jaar na mijn laatste chemo, de maand dat GoudlokjeDesign.nl online gaat. Veel is er de afgelopen 10 jaar gebeurd. Onder andere er achter komen dat mijn leven nooit meer zal zijn als voor mijn ziekte (Lymfeklierkanker) en het verlies van mijn baan als arts waarin ik 17 jaar werkzaam ben geweest. Mede dankzij mijn echtgenoot en het Helen Dowling Instituut (HDI) heb ik mijn leven weer op kunnen pakken. Anders dan ik in eerste instantie had gehoopt (weer als arts aan de slag) maar uiteindelijk zeker niet minder mooi! De naam voor mijn website was niet heel moeilijk. Na mijn ziekte deed ik mee aan een triathlon om geld in te zamelen voor het KWF. Ik hield een blog bij over mijn trainingen op Goudlokje.nl. Deze naam kon ik helaas niet meer gebruiken maar GoudlokjeDesign is nog passender!

Als dank aan het HDI is de collectie Hartjes sieraden ontstaan. Van ieder verkocht sieraad uit deze collectie wordt 5% gedoneerd aan het HDI.